Philips & Co op Yukuul

Naast de TV uitzending biedt Philips & Co ook een online uitzending. Met de dagelijkse online uitzendingen wordt de koppeling gelegd tussen het heden en verleden. Ze zijn informatief en bieden inspiratie voor medewerkers van organisaties. De uitzendingen worden op het nieuwe mobiele platform Yukuul aangeboden en de social intranets van bedrijven.  

Yukuul

Yukuul is het (mobiele) informatie platform voor de nieuwsgierige medewerker. Yukuul  behandelt inspirerende onderwerpen die het bewustzijn van medewerkers vergroot. Alle onderwerpen hebben een wetenschappelijke achtergrond en worden op kunstzinnige wijze gebracht. De basis van de content is video en wordt aangevuld met tekst.

Organisaties bieden het lidmaatschap aan aan hun medewerkers. De content kan zowel bekeken worden op het social intranet als op onze mobiele app. Gebruikers kunnen inloggen met hun zakelijke e-mailaccount om naar de dagelijkse uitzendingen te kijken. De kijkers kunnen zelf een bericht toevoegen, op een  bericht reageren, een bericht waarderen of delen.

Yukuul is een gecureerde  collectie  van bestaande én eigen content. Onze redactie speurt het internet af  en selecteert op inhoud, wetenschappelijke waarde en creativiteit. Yukuul's eigen content wordt ontwikkeld door videoproductie partners zoals IDTV in samenwerking met de  klanten. 

De app is vanaf februari 2016 beschikbaar

De app is vanaf februari 2016 beschikbaar

Philips & Co 

De dynamiek en thematiek van Philips & Co zijn herkenbaar in deze tijd. Yukuul onderzoekt deze raakvlakken verder. Hoe verhouden de vakbonden van vroeger zich tot medezeggenschap van nu? Wat was de invloed van de oorlog op het bedrijfsleven en wat is de invloed van onze huidige oorlog? We zien het belang van innoveren bij Philips, hoe doen we dat nu? Ook maken we mini portretten van CEO's in vergelijk met Anton en Gerard Philips: ben jij meer een Anton of een Gerard qua leiderschapsstijl en persoonlijkheid?

Stijl
Samen met wetenschappers en specialisten gaan we in op deze thema's. We doen dit in de stijl van deze drama serie. Echter prikkelen wij de zintuigen door er moderne elementen aan toe te voegen waardoor je continu bezig bent met het vergelijk van toen naar nu.

Vorm
Tijdens de uitzend periode op TV biedt Yukuul een dagelijkse videoproductie aan op het platform en het intranet van KPN etc. De video's zijn niet langer dan 2 minuten en kunnen onafhankelijk van elkaar worden bekeken.

Interactie
Onze gebruikers kunnen reageren en ook content toevoegen. We stellen prikkelende vragen om hen te betrekken in het verhaal: Ben jij een Anton of een Gerard? (test); Zou jij meer medezeggenschap willen? Hoe innovatief ben jij? (test). De resultaten van deze vragen koppelen wij terug aan de betrokken bedrijven. 

Doelgroep

De doelgroepen zijn afgeleid van de Leefstijlgroepen van de NPO. Deze zijn ontwikkeld ontwikkeld om het mediagedrag van doelgroepen te verklaren en inzicht te bieden in de leefwereld van de groepen. 

ZORGELOZE TRENDBEWUSTE

 • gemiddeld 27 jaar
 • hoog opgeleid
 • woont in de randstad
 • kijkt meer internet dan TV
 • tollerant en onafhankelijk
 • levensgenieters, gaan veel uit met vrienden
 • houden van gadgets en nieuwe techniek
 • zware internet gebruikers

 

 

 

 

DRUKKE FORENZEN

 • gemiddelde leeftijd 41
 • hoog opgeleid
 • woont in randstad of in de buitenwijken daarvan
 • ambitieus, materialistisch en vooral gericht op werk
 • brede belangstelling: politiek, wetenschap, sport, vrijetijdsbesteding
 • volgt media vooral via kranten en op tv