VERANDEREN

Een cross mediale campagne om medewerkers bewust te maken van hun gedrag

hoe frank ben jij?

Dit is het eerste filmpje van een campagne rondom gedragsverandering. In de afgelopen tijd zijn er veel veranderingen geweest binnen organisaties, processen zijn veranderd, systemen zijn aangepast en mensen zijn verplaatst. Het gedrag is vaak nog hetzelfde gebleven. Niet omdat mensen niet willen maar vaak omdat ze niet weten hoe. 

Gevoed door wetenschappelijke informatie en met een gezonde dosis humor en zelfspot, maken wij de medewerker bewust van zijn gedrag en geven we hem handvatten om aan zijn eigen gedrag te werken.

WAT GAAN WE MAKEN

In samenwerking met een aantal organisaties hebben we de dilemma's van de medewerkers verzameld die te maken hebben met de veranderende omgeving. Gedurende een periode van vijf weken behandelen we elke week een dilemma:

  1. Waarom is het zo moeilijk om mijn gedrag te veranderen?
  2. Hoe flexibel kan ik zijn? 
  3. Waar kan ik verantwoordelijk voor zijn?
  4. Hoe word ik mijn beste zelf?
  5. Hoe kan ik continu blijven leren?

We gebruiken het (social) intranet om de filmpjes, animaties en zelf-testen te presenteren. Medewerkers kunnen reageren en zelf ook content toevoegen. 

Per onderwerp komen verschillende wetenschappers over het thema aan het woord. Op een korte en krachtige wijze maken zij moeilijke onderwerpen makkelijk toegankelijk.

We zorgen voor 'triggers' in de fysieke ruimte. Op die manier verleiden we de medewerkers om naar de online omgeving te gaan. Dit doen we bijvoorbeeld met geluidsposters die op beweging reageren, bedrukte koffiekopjes bij de koffie automaat of door gebruik te maken van de digitale schermen in de kantoorgebouwen.

MAAR WIE ZIJN WIJ DAN

Wij - Mind the People-  maken online bewustzijn campagnes voor bedrijven die hun werknemers ondersteuning willen bieden in het bewustwordingsproces bij specifieke onderwerpen zoals bijvoorbeeld cybercrime, gedragsverandering en werkdruk. Voor deze campagne zetten we o.a. de volgende mensen in:

Bekijk ook één van onze andere projecten: 

EEN MINI-SERIE OVER CYBER SECURITY

Volgens criminoloog Marleen Weulen Kranenbarg zijn online criminelen veel intelligenter dan traditionele. Het is niet meer voldoende om onszelf te beschermen met firewalls en antivirussoftware. Het is belangrijk dat we meer bewust zijn van ons online gedrag. Daarom creëerden we deze online mini-serie. 

Deze miniserie werd uitgezonden tijdens de Alert Online Cybercrime Awareness campagne 2015, van maandag 26 oktober t/m 30 oktober. De miniserie was te zien op (social) intranets van organisaties, via linkedin, twitter en via onze email dienst. 

bekijk de gehele campagne >>